زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گندم

0

بهترین زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات در سه ماه اول و سوم سال است، به عبارت دیگر در فصل بهار و پاییز شما می توانید از مزایای فوق العاده این کود بهره مند شوید. در رابطه با مصرف این کود کشاورزی نیز باید گفت که مقدار استفاده از آن به مقدار فسفر و نیتروژن در خاک و نوع گیاه مورد نظر بستگی دارد. بدین منظور استفاده از این کود باید توسط افراد متخصص انجام شود یا اینکه از قبل نحوه مصرف آن را از کارشناسان حرفه ای جویا شوید.

مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای محصولات کشاورزی باعث افزایش بازدهی در گیاهان خواهد شد و میزان رشد آن را افزایش می دهد. در ادامه به بررسی بهترین زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گندم و نحوه استفاده از آن خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

کود دی آمونیوم فسفات چیست و از چه موادی تشکیل شده است؟

همانطور که عنوان شد کود دی آمونیوم فسفات محصولی فوق العاده برای افزایش بازدهی گیاهان در زمان رشد است. در ترکیبات این کود که به اختصار DAP معرفی می شود از دو ماده اصلی ساخته شده؛ فسفر و نیتروژن که هر یک به صورت جداگانه یک کود مغذی و مقوی به شمار می آیند.

ترکیب این دو ماده بار مغذی بودن کود را برای گیاه افزایش می دهد، در واقع وجود نیتروژن و فسفر موجود در این کود سبب شده تا به عنوان یک محصول بی نظیر و شناخته شده از آن یاد شود. از مهم ترین ویژگی های قابل توجه کود دی آمونیوم فسفات می توان به قابلیت حمل ساده آن اشاره کرد.

کود دی آمونیوم فسفات یک کود شیمیایی سفید مایل به خاکستری یا زرد رنگ است که حلالیت بالایی در آب دارد، PH این کود بین 7.5 تا 8.5 است و در ترکیب آن 18 درصد نیتروژن و 46 درصد فسفر وجود دارد.

مزایای استفاده از کود دی آمونیوم فسفات برای گندم

پایداری ازت از مهم ترین ویژگی های این کود به شمار می آید چرا که تاثیر بسزایی در جذب تدریجی کود در ریشه و ساقه گیاه خواهد داشت. پس از کودپاشی گیاه این که مواد کود به صورت مداوم و پی در پی جذب گیاه شود باعث همیشه سبز بودن گیاه و زود رسی محصول خواهد شد.

از مهم ترین مزایای این کود می توان به درصد بالای فسفر اشاره داشت، این ماده برای حرکت در ریشه و ساقه به آب نیاز ندارد، وجود فسفر مقاومت گندم به ویژه ساقه آن را در برابر شکستن افزایش می دهد؛ همچنین برای چرخه انتقال انرژی در گندم حیاتی است زیرا باعث بهبود حرکت مواد مغذی و انتقال ژنتیک در آن می شود.

دیگر دلایل مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گندم می توان به افزایش مقاومت گیاه و خاک در برابر بیماری اشاره کرد، در واقع این ماده عامل اصلی توسعه ریشه ها و قوی تر شدن آن ها است. در حین استفاده از این محصول به خاطر داشته باشید که استانداردهای لازم را رعایت نمایید، زیرا بی توجهی به این امر و استفاده بی رویه از این کود علاوه بر اسیدیته شدن، منجر به آسیب رسیدن به ریشه ها شده؛ همچنین برای محیط زیست نیز بسیار مضر خواهد بود.

 بهترین زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات

با توجه به ویژگی های منحصر بفرد و مزایای فوق العاده این کود شیمیایی و تاثیر بی نظیر آن در کیفیت ریشه و گلدهی گیاه، گفتنی است که توجه به زمان و میزان مصرف آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. کود دی آمونیوم فسفات نه تنها گندم بلکه برای دیگر محصولات کشاورزی نیز یک انتخاب ایده آل به شمار می آید، از این رو پیش از مصرف می بایست به نکات زیر توجه کنید:

  • در زمانی که خاک سرد و میزان رطوبت آن بالا است از این کود استفاده نکنید.
  • این کود باید به تنهایی و بدون ترکیب یا استفاده همزمان با دیگر کودهای آلی مصرف شود.
  • مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای خاک کاملا خشک و گرم نتیجه مثبتی نخواهد داشت.

با این تفاصیل بهترین زمان برای مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گندم در دو بازه زمانی است، بهار و پاییز بهترین فصل ها برای مصرف این کود به شمار می آیند زیرا شرایط هوا و خاک در ایده آل ترین حالت ممکن قرار دارد. برای استفاده از این کود می توانید در دو مرحله زیر اقدام نمایید:

  • مرحله یک: شخم زمستانه در فصل پاییز انجام می شود و استفاده از این کود پیش از شخم زدن باعث حل شدن آن در تمام ذرات خاک شده و فسفر موجود در آن به تدریج تا فصل بهار در خاک آزاد می شود.
  • مرحله دو: فصل بهار فصل کاشت گیاه و رشد آن است به همین دلیل نیتروژن موجود در کود نیاز اولیه گیاه برای رشد کردن را تامین و گیاه با قدرت اولیه بالا نمو پیدا می کند.

پس از رعایت نکات فوق، بهتر است به موارد دیگری نیز در زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گندم دقت کنید، این موارد شامل نوع خاک، دیگر کود های مصرف شده، مقدار استفاده از کود و میزان نیاز خاک به کود هستند. در حالت استاندارد برای هر هکتار گندم بین 100 تا 200 پوند از این کود تعیین شده که البته برای تعیین مقدار مناسب و استاندارد آن می توانید آزمایشات لازم برای خاک را انجام دهید.

سدیم تری پلی فسفات و اسید فسفریک کشاورزی دو نوع دیگر از کود های شیمیایی هستند که یکی به منظور از بین بردن باکتری های گیاه و دیگری افزایش فتوسنتز، بهبود ریشه و کمک به ساخت اسید های مورد نیاز گیاه مانند نوکلئیک،آنزیم ها و پروتئین ها مصرف می شوند. ترکیب این کو ها با کود دی آمونیوم فسفات ممکن است نتایج خوبی به همراه نداشته باشد به همین دلیل انجام آزمایشات مربوط به خاک یک اقدام مفید خواهد بود.

 

جمع بندی

زمان مصرف کود دی آمونیوم فسفات برای گیاه در دو بازه زمانی خاص، مشخص شده است. برای نتیجه گیری بهتر پس از مصرف این کود بهتر است آبیاری انجام شود تا مواد با سرعت بیشتری جذب گیاه شوند. پیش از هر کاری می بایست PH اندازه گیری شود، بر اساس نتیجه آزمایشات می توان مقدار کود مورد نیاز را استفاده نمود. اگر اطلاعات چندانی درباره کود دی آمونیوم فسفات و مقدار استفاده مناسب از آن برای گندم و سایر گیاهان دیگر را ندارید، می توانید با کارشناسان حرفه ای در ارتباط باشید.

 

Rate this post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.